Ervaringen

Lees hier wat de leerlingen vinden van de huiswerkbegeleiding.

• Anouk (2017-2018)
"Ik vind deze huiswerkbegeleiding heel prettig. Hiervoor waren mijn cijfers niet zo goed, maar sinds ik hier ben gaat het stukken beter! Ze overhoren op een manier die voor jou goed werkt en zoeken naar een oplossing om het beste in jezelf naar boven te halen. Je huiswerk is af en je leert ver van te voren, zodat je nooit de laatste avond schrikt van een toets, want die heb je ruim van te voren geleerd. Ik zit nooit meer in de stress voor een toets! Natuurlijk is het niet alleen blokken, je hebt tussendoor ook even tijd om met anderen te kletsen voor een stukje ontstanning."

• Claire  (2016-2017)
"Bij huiswerkbegeleiding krijg ik veel hulp. Ik doe nu een HBO-opleiding en vond de overstap toch erg groot: ik heb maar 10 lesuren en moet veel zelf doen. Ik ben snel afgeleid en kan zonder structuur moeilijk mijn doel behouden. Nu ga ik gelijk na schooltijd naar Parkendaal Studie en maak alles af wat ik af moet hebben. Hierdoor kan ik van mijn rust genieten als ik het af heb en ervaar daardoor minder stress."

• Morris (2017-2018)
"Ik vind huiswerkbegeleiding goed voor mij, omdat ik uitleg krijg over vakken die ik moeilijk vind. Thuis leer ik heel slecht, omdat ik snel afgeleid ben. Als ik nu thuiskom, hoef ik me geen zorgen te maken over mijn huiswerk en kan ik bijvoorbeeld rustig tv kijken."

• Carolien (2016-2017)
"Huiswerkbegeleiding is super gezellig en fijn. Je krijgt genoeg begeleiding en hulp. Ook leer je nieuwe kinderen kennen en de begeleiders zijn vriendelijk en behulpzaam."

• Madeline (2016-2017)
"Het is een rustige en fijne omgeving waar je je huiswerk maakt en de begeleiders en medeleerlingen zijn ook aardig. Ze helpen je als je iets niet snapt. Je wordt ook overhoord. Voor een toets is dat heel handig, want daardoor ken ik de stof beter uit m'n hoofd."

• Bram (2015-2016)
"Het is hier rustig. Fijn dat er ook pauzes zijn. Er wordt goed geholpen met overhoren. Ze plannen goed met je en zorgen dat je het werk af hebt. Na huiswerkbegeleiding hoef ik niks meer te doen."

• Julia (2014-2015)
"Ik zit nu voor het derde jaar op huiswerkbegeleiding bij Parkendaal Studie. Doordat ik hier zit, maak ik direct na school mijn huiswerk. Ik ga elke dinsdag, woensdag en donderdag. Als ik binnenkom schrijf ik m’n huiswerk in m’n map, na overleg met de begeleider begin ik meteen. Vaak werk ik vooruit, zodat ik de volgende dagen minder huiswerk heb. Er lopen docenten rond, dus als ik vragen heb over de stof of overhoord moet worden, kan dat. Ik vind het zelf een fijne manier van leren. De sfeer is goed en je raakt niet snel afgeleid, als je zelf natuurlijk ook rustig bent."

• Ruben (2014-2015)
"Na school ga ik drie keer in de week naar het huiswerkbegeleiding van Parkendaal. Bij aankomst daar neem ik eerst een choco-de-luxe , daarna neem ik mijn huiswerk door. Er wordt gezorgd voor een duidelijke planning, zodat ik nooit in de war raak. Zo nu en dan halen we wel eens een geintje uit, dat zorgt voor een gezellige sfeer tussen de leerlingen en docenten. Als mijn huiswerk klaar is, ga ik naar huis en heb ik voor de rest van de dag geen huiswerk meer."

• Wietse (2014-2015)
"Ik zit nu iets meer dan één jaar op huiswerkbegeleiding. Toen ik vorig jaar augustus hier voor het eerst kwam vond ik het gelijk fijn. Ik had als ik thuis kwam mijn huiswerk af, en in de weekend had ik ook veel minder te doen thuis. Ook is het fijn, dat je niet altijd op hetzelfde moment binnen moet zijn. Meestal kom ik gelijk na school, maar als ik vroeger vrij ben, kan ik hier ook eerder beginnen. Volgend jaar wil ik naar Parkendaal Lyceum. Tot slot wil ik zeggen, dat ik het hier naar mijn zin heb, het is zeker aan te raden."