Ervaringen

Reacties van leerlingen en ouders:

 

Een moeder

"Ik ben blij dat mijn dochter het 5de schooljaar gehaald heeft. Ik ben zeker trots. Ik dank jullie en alle leraren en wens jullie allen een fijne en zonnige vakantie toe."


Een moeder

"Vera studeert Accountancy and business aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze woont daar ook. Heeft het erg naar haar zin. Ik wil uw school, de leiding en onderwijzend personeel hartelijk bedanken voor de goede begeleiding van Vera in het lesjaar 2015/2016, want dankzij het juiste onderwijsconcept heeft ze een prachtig havodiploma gehaald met een mooie cijferlijst."


Claire

"Ik heb 3 jaar met veel plezier op Parkendaal gezeten. Ik heb mijn mavo- en havodiploma gehaald. Ik had ontzettend veel baat bij de structuur, kleine klassen en extra aandacht als dat nodig was. Ik had moeite om me te concentreren, maar de docenten hielden me goed bij de les. Ook was er er altijd ruimte voor een gesprekje en dat vond ik fijn."

Een moeder

"Het gaat goed met haar! Ze haalt goede resulaten en is enthousiast aan haar stage begonnen. Ook heeft ze het ambitieuze plan om naar de universiteit te gaan. Kortom we zijn een heel eind gekomen. Ik wil jullie dan ook oprecht bedanken voor de goede zorgen. Ik kan mij niet voorstellen, hoe ik haar zonder jullie hulp, in haar kracht had kunnen zetten. Het vertrouwen dat jullie haar steeds weer geven, is de basis voor een succesvolle schooltijd en eventuele loopbaan. Dank, heel veel dank hiervoor!"


Leslie

Aan meneer Coldenhoff: "Super bedankt voor het leuke jaar en voor de steun die u aan mij gaf als mentor. Ik heb het erg naar m'n zin gehad hier op Parkendaal en ga het stiekem ook wel missen. Succes met het NK en WK!"


Mark

"Bij Parkendaal Lyceum Apeldoorn krijg je veel begeleiding. In vergelijking met mijn vorige school vind ik het niveau van sommige vakken hoger liggen, daar moest ik in het begin wel aan wennen. Het voordeel van de kleine klassen is, dat je meer vragen kunt stellen en daardoor meer aandacht krijgt. Bovendien kom je de docenten vaak in school tegen, waardoor je makkelijk nog even iets kan vragen. Ik doe bij Parkendaal Lyceum examen in BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) daar ben ik blij mee, want ik sport graag."

Een moeder

"Hij loopt al anderhalve week met een smile van oor tot oor. Zo opgelucht en blij is hij dat hij Frans en Duits kan laten vallen. Dus nogmaals, heel veel dank voor de inzet en het besluit hieromtrent. Je hebt één van je leerlingen heel gelukkig gemaakt!"

Sanne

"Hoi, ik ben Sanne. Voordat ik naar Parkendaal Lyceum Apeldoorn ging had ik vaak last van stress; als ik thuis kwam zat ik lang aan mijn huiswerk en ik had weinig tijd voor sport en vrienden. Dat veranderde toen ik naar Parkendaal Lyceum Apeldoorn ging: huiswerk wordt op school gemaakt, de persoonlijke begeleiding en kleine klassen waren precies wat ik nodig had. Ik kijk met een zeer positieve blik terug op mijn jaren bij Parkendaal Lyceum Apeldoorn!"


Isabeau en Lennar

Lennar: “Op mijn oude school zat ik met 32 leerlingen in de klas. Bij Parkendaal Lyceum Apeldoorn zit ik met zes leerlingen in een lokaal, dat was wel even wennen. Voorheen kon ik nog ongezien met mijn mobieltje spelen, maar dat is er nu niet meer bij. Achteraan zitten is hier nog steeds vooraan, maar dit is wel beter voor mij, hier word ik veel beter begeleid.” Isabeau stemt hiermee in: “Het voordeel van de kleine klassen is ook, dat de docenten je goed kennen, ze weten wanneer je extra uitleg nodig hebt. In het begin vond ik de kleine klas ook wel wennen, maar nu weet ik niet beter.”

Loek 

"Ik ben naar Parkendaal Lyceum Apeldoorn gekomen om mijn havodiploma te behalen. Hiervoor had ik vmbo-tl gedaan. Na het vmbo heb ik een jaar Verpleegkunde gestudeerd, maar dat beviel niet. Toen heb ik besloten om versneld havo te doen op Parkendaal, zodat ik fysiotherapie kon gaan studeren. Op Parkendaal kreeg ik hier de kans voor. Je wordt goed begeleid en aangestuurd. Het was keihard werken, elke dag van 9.00 tot 16.40 uur, maar dan heb je ook wat!"

Lisa

"Op mijn oude school had ik onder andere te kampen met veel lesuitval en onvoldoende begeleiding. Ik ben in de derde klas van het gymnasium blijven zitten en dreigde dat in de vijfde klas opnieuw te doen. Dat jaar ben ik met school gestopt, maar ik besefte ook dat ik zonder diploma niet verder kon. Mijn ouders en ik hebben gezocht naar een geschikte school en dat bleek Parkendaal Lyceum Apeldoorn te zijn. Sindsdien ging ik weer met plezier naar school. ik heb mijn havodiploma gehaald en dit jaar ga ik weer verder met vwo. Ik heb er vertrouwen in, dat het weer gaat lukken. Ik word hier goed begeleid. Door de kleine klassen is het makkelijker om te concentreren. De docenten zijn enthousiast en zijn altijd bereid om te helpen."

Fleur

"Het is een superplek en lekker klein. Ik krijg hier de stimulans die ik nodig heb om te presteren, het systeem van mijn oude school paste steeds minder bij mij. Ik had daar het gevoel dat ik gewoon kon doen wat ik wilde, maar hier is er veel meer controle en duidelijkheid, dat geeft mij houvast. Ik ga niet vanuit mijzelf leren, ik heb iemand nodig die zegt hoe het zit en moet." 

Max

"Ik ben Max en ik zit voor één jaar op Parkendaal Lyceum Apeldoorn. Ik zit hier op school, omdat ik vorig jaar niet ben over gegaan. Dit jaar doe ik 4 en 5 havo in één jaar. Parkendaal Lyceum Apeldoorn is een kleine school en dat geeft een leuke sfeer. Ik moet het wel een beetje leuk hebben, dat is voor mij een stimulans om te leren. Twee jaar in één jaar is niet makkelijk, maar dan heb ik wel snel mijn diploma! Ik vind de docenten hier vriendelijk en ze hebben een gevoel voor humor. Natuurlijk moet je wel al je huiswerk maken, maar dat hoort er bij."

Kristel

"Mijn naam is Kristel. De sfeer op Parkendaal Lyceum in Apeldoorn is goed. Doordat de klassen klein zijn, zijn de lessen ook relaxt. De dagen zijn wel vrij lang, maar als je vrij bent, dan ben je vaak ook echt vrij. Zo kan je je hobby en sociale contacten prima onderhouden. Ik ben heel tevreden over deze school!"